İlçenin geçim kaynakları tarım, hayvancılık, balıkçılık, turizm ve sanayiye dayalı olunca otlaklarda özenle beslenen ineklerin sütü ile yapılan yoğurtlar öne çıkarak yıllardır Türkiye'nin her tarafına nam salmış. Silivri diyince kaymağı kürekle kaldırılan tam yağlı tepsi yoğurtları akla gelir olmuş. Günümüzde adına festivaller düzenleyen Silivri, geleneksel hale getirdiği 6 - 16 Temmuz tarihleri arasını "Silivri Kültür ve Yoğurt Festivali"ne ayırmış. Konserler, oyunlar, folklor gösterileri sergilenmiş, yoğurtlar, ayranlar dağıtılmış. Yoğurt imalathaneleri sayıları azalmış olsa da Silivri'ye gelenler çarşı içinde bulunan yoğurt dükkanlarından meşhur silivri yoğurdu almadan gitmiyorlar.
0 yorum:
Yorum Gönder